top of page

Ruitervereniging R.V. Het Colinsland

 

Rijvereniging het Colinsland is jaren geleden ontstaan vanuit een behoefte van ruiters bij Manege Tinte. De behoefte bestond uit het starten op officiële wedstrijden, maar ook uit het algemeen uitoefenen van de paardensport. Zowel in wedstrijd- en recreatiefverband, als in het zich verder kunnen ontwikkelen en promoten van de paardensport. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Manege Tinte en Rijvereniging het Colinsland onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast hebben zij dezelfde opvattingen over het begrip paardvriendelijke vrijetijdsbesteding.

Rijvereniging het Colinsland telt een groot aantal leden. Feitelijk bestaat onze vereniging uit een drietal afzonderlijke afdelingen die allen functioneren onder hetzelfde bestuur. In de praktijk merken de leden niets van deze afzonderlijke afdelingen. Het lidmaatschap van de ponyclub kan geruisloos worden omgezet naar een lidmaatschap voor de recreatie- of de wedstrijdafdeling. Wenst een lid van de vereniging deel te nemen aan officiële KNHS-wedstrijden, dan is een lidmaatschap van de wedstrijdafdeling noodzakelijk.

 

Rijvereniging het Colinsland bestaat, naast het vijfhoofdig dagelijks bestuur, uit meerdere commissies. Zo is er een activiteitencommissie. Deze draagt zorg voor o.a. het Sinterklaasfeest en de activiteiten rondom Halloween. Diverse commissies dragen zorgen voor de organisatie van alle onderlinge wedstrijden zoals onderlinge paardendressuur, KNHS-wedstrijden, ponydressuur en springen. Maar deze commissies zorgen ook voor de organisatie van een wedstrijdweekend aan het eind van het wedstrijdseizoen en ons alom befaamde Kerstspringen.

Dit alles brengt ons tot een continue samenwerking tussen Manege Tinte, de kantine (die gevestigd is op Manege Tinte), Ponyworld en Rijvereniging het Colinsland. Een samenwerking die garant staat voor ruimte voor, en plezier in, de paardensport.

bottom of page