top of page

"Als je het belang van ruiterfitheid begrijpt dan zal je een betere ruiter worden."

De oefen/trainingsruimte bevindt zich
op het terrein van Manege Tinte.

De balans in beweging

Hoe meer je lichaam in balans samenwerkt, denk bijvoorbeeld aan spieren die moeten aan/ontspannen, hoe minder energie iets kost en hoe kleiner de kans dat er structuren overbelast raken en je zonder klachten, gezond en fit door het leven gaat.

 

Met deze achtergrond en in combinatie met mijn ervaring in de hippische sector, is de balans in beweging ontstaan. De balans in beweging biedt een diversiteit aan balans en stabiliteitstrainingen voor een zeer brede doelgroep.

Deze trainingen worden gegeven door ons gediplomeerde, vakbekwame en professionele team. Van (top) sporter naar mensen met een zittend beroep, van jong tot oud, maar ook mensen met lichamelijke klachten aan rug, nek, schouder, heup, knie, enkel en voet kunnen bij mij terecht.

Onder begeleiding van o.a. een fysiotherapeut, wordt er gekeken hoe we de hulpvraag van de klant het beste kunnen bereiken.

 

Tevens zijn ben ik gespecialiseerd in ruitertrainingen.  Samen met je paard vorm je een team van 2 topsporters die perfect in balans moeten samenwerken om goed te kunnen presteren, ongeacht het niveau.

Ruiters zijn zich steeds vaker bewust dat rij technische problemen niet altijd aan het paard liggen maar dat ook regelmatig, de ruiter zelf de (mede) veroorzaker van het probleem is.

Het is belangrijk, de oorzaak van de problemen te achterhalen en d.m.v. trainingen en/of oefentherapie de balans te herstellen tussen ruiter en paard.

 

Tijdens  de trainingen wordt er gebruik gemaakt van de producten van Veldon, waaronder de FLexchair, de cervicaal trainer, de balanstol, maar ook de Yoba van Panasonic en andere oefen- c.q. trainingsmaterialen. Tevens kunnen de trainingen op locatie of ook te paard voortgezet worden.

IMG_4511_2 bijgesneden.jpg

Meer informatie over het aanbod van trainingen, de Flexchair, clinics, workshops en lezingen/presentaties treft u aan op de website van de balans in beweging.

Chantal Hazebroek 

bottom of page