Paardrijlessen

Bij Manege Tinte worden er verschillende disciplines van de paardensport uitgeoefend. Naast de hieronder genoemde lessen zijn er regelmatig trainingen die adhoc worden georganiseerd. Waaronder de 'Obstakeltraining' (hoe leer je je paard te luisteren in moeilijke situaties) en ruiterbewijslessen, die ruiters klaarstomen voor het ruiterbewijsexamen.

Dressuurles

Dressuur is de basis van het paardrijden. Dressuur betekent eigenlijk het gymnastiseren en het gehoorzaam maken van het paard door de ruiter. Het is de basis van alle andere paardensporten. Er zijn dagelijks dressuurlessen. Overdag en 's-avonds.

Springles

Ook kunt u springlessen volgen bij Manege Tinte. Om hier aan deel te kunnen nemen moet u goed genoeg kunnen rijden. Als u springles wilt nemen is het verplicht daarnaast dressuurles te volgen. Want goede  dressuur beheersing is noodzakelijk bij het springen!

Pushball

Eens per week wordt er een pushball les gegeven. Dit is eigenlijk heel simpel gezegd: paardenvoetbal. Indien u geïnteresseerd bent in deze les of als er vragen zijn, kunt u contact opnemen met de manege en vragen naar Chantal Hazebroek. 

Westernrijden

Er worden ook lessen Westernrijden gegeven. Westernrijden is de Amerikaanse stijl van paardrijden. Het is ontstaan uit het werk van de cowboy die, door het werken met vee, de beschikking moest hebben over een paard dat ontspannen, rustig, werkwillend en meedenkend was.