top of page

De gezelligste Manege van het eiland!

Manege Tinte biedt iedereen, in een gezellige sfeer de mogelijkheid om te leren paardrijden. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom om deze leuke en mooie sport te beoefenen. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd. Aan deze activiteiten kunnen naast de ruiters ook familie, vrienden en kennissen deelnemen.

In 1981 is de manege opgericht door Bert van Noordt en deze wordt sinds 2 augustus 2022 voortgezet door zijn gezin, bestaande uit Marisa, Martijn en Joep van Noordt

De pony's zijn eigendom van Priscilla van der Waag, die onder de naam Ponyworld alle pony activiteiten voor haar rekening neemt.


De paarden zijn eigendom van Chantal Hazebroek, die onder de naam Horseworld alle activiteiten met de manegepaarden voor haar rekening neemt.

De kantine is in handen van Nathalie Vos en is een fijne ontmoetingsplaats voor iedereen, om even bij te tanken en verhalen met elkaar te delen.

De manege is gelegen aan het begin van de Rietdijk te Tinte. Door de ligging zijn de uitrijd mogelijkheden zeer gevarieerd. Denk hierbij aan korte polderritten maar ook uitgebreide duin- en strandritten.

Manege Tinte is al vele jaren de thuisbasis van Ruitervereniging R.V. Het Colinsland. R.V. Het Colinsland organiseert wedstrijden, zowel onderling als op officieel niveau (KNHS). Daarnaast organiseert de vereniging allerlei leuke activiteiten waaraan de leden kunnen deelnemen.

.foto Jos Uitdehaage

bottom of page